Alles over Engine Chip Tuning

chiptuning

Chiptuning is in wezen het wijzigen of wijzigen van uitwisbare gegevens, alleen-lezen geheugenchip in de elektronica van een voertuig, meestal een auto of de computerregeleenheid van een andere auto, om betere prestaties te bereiken, of het nu gaat om een lager brandstofverbruik, schonere emissies of meer vermogen.

Het proces is relatief eenvoudig, maar zoals bij elk doe-het-zelf-project, zijn er veel dingen die u moet overwegen voordat u deze uitdaging aangaat. Daartoe behoren potentiële risico’s, zoals beschadiging van de motor of zelfs brandwonden als de wijzigingen onjuist worden aangebracht. Het proces wordt ook niet aanbevolen voor mensen zonder veel ervaring of kennis op het gebied van elektronica. Als u deze taak wilt uitvoeren, zijn er een paar stappen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat u deze de eerste keer goed doet.

Voordat u probeert wijzigingen aan te brengen in het computersysteem van uw auto, is het belangrijk om een distributiekit aan te schaffen die past bij de motor die u wilt afstemmen. Niet alle timingsystemen werken met elk merk en model voertuig. Er zijn ook universele sets verkrijgbaar die met de meeste voertuigtypen werken, hoewel u het juiste onderdeelnummer moet hebben om een juiste installatie te garanderen. Aanpassingen en vervangingen aan de timing kunnen het beste worden uitgevoerd door een ervaren technicus, omdat hiervoor mogelijk extra stappen nodig zijn, zoals het vervangen van bepaalde timingcomponenten, zoals het distributiedeksel van de nokkenas, de distributieriem of de oliepomp. Als u niet zeker weet welk onderdeel moet worden vervangen, vraag dan een monteur om hulp.

Een reden om een professional een chiptuning of vervanging te laten uitvoeren, is dat er uiterst zeldzame gevallen zijn waarin het vervangen of repareren van een microprocessorchip nadelige gevolgen kan hebben voor de algehele prestaties van uw voertuig. Als u bijvoorbeeld een geheugenchip vervangt en de auto rijdt sneller dan normaal, dan heeft het zelf doen van de werkzaamheden nare gevolgen. De chips zijn erg klein, vaak te klein om met het blote oog opgemerkt te worden. Het is belangrijk om deze chips door een vakman te laten vervangen of repareren, omdat het vervangen ervan ernstige gevolgen kan hebben voor de prestaties van uw voertuig.

Een ander groot voordeel van chiptuning is de mogelijkheid om het systeem aan uw specifieke behoeften aan te passen. Als u het voertuig nodig hebt om beter of sterker te rijden, kan het afstemmen van uw voertuig door een professional worden uitgevoerd, zodat u de resultaten krijgt waarnaar u op zoek bent. Chiptuning omvat het opnieuw opbouwen of vervangen van een enkel onderdeel, maar als u ervoor kiest om een bepaalde afstemmethode voor een bepaalde motor of auto te gebruiken, kan het laten uitvoeren van de werkzaamheden aan uw auto door een professional u geld besparen omdat hij of zij in staat zal zijn om een meer economische manier te vinden en te gebruiken om de gewenste resultaten te bereiken.

Chiptuning is een populaire methode bij sportliefhebbers en heeft veel autobezitters geholpen hun doelen te bereiken. Als u besluit om zelf motorchip-tuning uit te voeren, moet u verschillende methoden onderzoeken om aangepaste melodieën voor uw motor te maken. Als u een tuner zoekt die een vergelijkbare afstemming uitvoert in uw type voertuig, kunt u ook gemakkelijker tijd besparen en uw voertuig betere prestaties leveren. Veel tuners kunnen tegen betaling professioneel advies en diensten aanbieden. U kunt ook een verscheidenheid aan diensten vinden van tuners die diensten aanbieden als algemene aannemers en die basis- en speciale diensten kunnen verlenen tegen een betaalbare prijs.

Liefhebbers van prestaties kunnen ook elektronische regeleenheden (ECU) gebruiken om de motoren van hun voertuigen af te stemmen. Een ECU is een printplaat die de prestaties van de motor controleert en aanpast. Als u besluit om een elektronische regeleenheid voor uw voertuig aan te schaffen, moet u verschillende bedrijven onderzoeken om er een te vinden die u de beste producten, klantenservice en garanties biedt. Deze elektronische regeleenheden kunnen ook worden gebruikt voor het balanceren van voertuigbanden en remmen, brandstofinjectie en ontsteking, luchtfilters, emissietests en meer. Als u besluit om een elektronische regeleenheid te gebruiken voor het afstemmen van de voertuigprestaties, kunt u overwegen om enkele aanvullende diagnosetools aan te schaffen, zoals brandstoftesters en snelheidsindicatoren om u te helpen de optimale prestaties van uw voertuig te bereiken.

Chiptuning & Ecotuning | Chip Performance 

Klik hier voor meer informatie Chipperformance