Bullet Journal – Hoe u begint met schrijven in uw Bullet Journal

bullet journal

Een bullet-journaal – ook wel een shotjournaal of een takenlijst genoemd – is een uitstekende manier om uw tijd te beheren en uw dag effectief te plannen. Het systeem organiseert in feite schema’s, herinneringen, takenlijsten, brainstormen, enz … in een enkel dagboek. Het is buitengewoon nuttig voor iedereen die meerdere dagelijkse activiteiten en projecten moet beheren die aandacht nodig hebben. bullet journals zijn gemakkelijk op te starten en helpen mensen snel hun leven te verbeteren.

Om aan de slag te gaan met je bullet journal, heb je eerst een goede vulpen nodig. Ik hou van de Pelikan Diamond-pennen omdat ze zo glad zijn. Een andere optie is een kalligraafpotlood of een eenvoudige gelpen. U kunt alles gebruiken dat u prettig vindt – vergeet niet om geen dingen zoals lippenstift, lotion en andere producten voor persoonlijke verzorging te gebruiken die gemakkelijk vlekken op uw schrijfoppervlak kunnen veroorzaken. Gebruik ook geen scherpe of puntige voorwerpen in uw dagboek.

Zoek of maak vervolgens je favoriete foto (of meerdere foto’s als je er veel hebt om mee te experimenteren) en open deze in een grafisch programma. Gebruik een kleurenprinter als u meer precisie wilt; gebruik anders gewoon een zwart-witversie. Druk vervolgens uw bullet journal-systeem op papier af door elke pagina te kopiëren en te plakken. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van het hele proces, vooral als u nog niet eerder zoveel afdrukken hebt gemaakt. Zorg ervoor dat u het juiste formaat printer instelt dat bij uw papierformaat past! Als u hulp nodig heeft bij deze stap, zijn er tal van online tips en video’s die u kunnen helpen.

Een belangrijk ding om te onthouden over het starten van een bullet journal-systeem is dat je elke dag een soort planning moet maken. Dit is hoe u uw dagelijkse logboeken bijhoudt. Zonder uw dagelijkse aantekeningen te loggen, zal het erg moeilijk zijn om te onthouden wat u goed hebt gedaan en wat niet. Als je wilt beginnen met een goede gewoonte om aantekeningen te maken, oefen dan om dingen op te schrijven als je ze niet in je dagboek opneemt – kortom, schrijf dingen op terwijl je niet gestoord hoeft te worden!

Laten we het dus hebben over de volgende stappen om aan de slag te gaan met uw bullet journal.

De beste methode om met dit soort dagboeken aan de slag te gaan, is door een goed, stevig boek te vinden dat niet gemakkelijk kapot gaat en er elke dag op te schrijven. Het type boek dat u kiest, is hier van cruciaal belang. Het mag niet te dik zijn; middelgrote boeken zijn prima. Het moet gemakkelijk te lezen zijn – duidelijke zwarte of donkergroene tekst op een witte of crèmekleurige achtergrond is voldoende.

Bewaar dit dagboek overal waar u het kunt zien, zoals op kantoor of in de keuken. En als je eenmaal de gewoonte hebt gekregen om elke dag op een nieuwe pagina te schrijven, zul je merken dat je helemaal niets vergeet – en als je iets opschrijft, zet je het in je bullet journal, zodat je het kunt verwijs ernaar voor inspiratie en gemoedsrust. Bullet journals zijn zeer krachtige tools om uw focus en productiviteit te vergroten – dus begin vandaag nog!

Meer informatie hier My Lovely Notebook