Radiatorconversietips – 5 tips om te helpen bij uw radiatorconversie

Radiatorconversietips – 5 tips om te helpen bij uw radiatorconversie

Als u overweegt om een ketel of cv-installatie achteraf uit te rusten met een elektrische conversie, dan moet u kijken naar de verschillende manieren waarop u uw bestaande ketel of installatie kunt ombouwen naar elektrisch in plaats van gas. Een dergelijke retrofit-methode is door de radiatorombouw. Een radiator is in feite een cilinder gevuld met water en omgeven door een ingewikkeld intern mechanisme. Dit proces wordt het "stralingskoelingseffect" genoemd en het is dit effect dat radiatoren hun warmteafgifte geeft – hoe meer water ze hebben, hoe heter de radiator wordt vanwege het stralingskoeleffect.

radiator conversie

Dus, hoe werkt een radiatorsysteem? In de boiler of cv-installatie wordt het water verwarmd en door de radiatoren geduwd, waar het de lucht verwarmt en de warmte door de kamer verspreidt klik hier. Hierna wordt de warme lucht door de schoorsteen naar buiten geblazen en door de wind meegevoerd. Het water dat al een tijdje aan het opwarmen is, gaat nu terug naar de ketel waar het wordt opgewarmd en vervolgens wordt het opnieuw gebruikt voor alle soorten waterverwarmingssystemen en wordt het gebruikt om de zwembaden te vullen.

Een radiatorsysteem is meestal heel eenvoudig, maar het is belangrijk dat het correct wordt geïnstalleerd, zodat u het meest efficiënte verwarmings- en koelsysteem krijgt. Sommige radiatoren moeten op bepaalde punten worden geventileerd, dus hiermee moet rekening worden gehouden bij het installeren van uw systeem. U moet er ook voor zorgen dat uw nieuwe systeem voldoende is geïsoleerd, zodat u het water in uw radiatorsysteem niet oververhit – het gas dat zich daarin bevindt, moet ergens worden afgevoerd. Zodra u deze basiszaken hebt voltooid, is uw radiatorsysteem klaar voor gebruik!

Meer info over dit artikel: https://123ombouw.nl