Waarom apps voor uw bedrijf bouwen met Microsoft PowerApps?

PowerApps

Microsoft PowerApps is een uitgebreide reeks applicaties, bronnen, connectoren en andere bronnen die een eenvoudige applicatie-ontwikkelomgeving bieden voor het bouwen van zeer functionele en aanpasbare apps op maat voor de zakelijke vereisten. Met behulp van PowerApps kunt u eenvoudig aangepaste bedrijfsapplicaties maken die naadloos aansluiten op de bedrijfsgegevens van uw bedrijf vanuit on-premise en off-premise gegevensbronnen (SQL Server, Oracle, ODBC / ODML, enz.) Of zelfs vanuit de eigen datastores van Microsoft. zoals MS SQL Server of MS Exchange. Dit is mogelijk doordat deze technologieën voor databronintegratie al deel uitmaken van de PowerApps, wat betekent dat u geen code hoeft te schrijven of software hoeft te installeren.

U hoeft alleen maar de bronnen te configureren die de toepassing gebruikt om zijn taken uit te voeren, wat wordt gedaan door de verschillende bronnen met elkaar te verbinden en ze met elkaar te laten communiceren via de kracht van Microsoft.

Naast de bestaande datastores van Microsoft (zoals MS SQL Server, MS Exchange, MS Access) zijn er ook veel meer open source alternatieven die je kunt gebruiken om je Microsoft apps te integreren met het PowerApps framework. Het beste van het integreren van uw apps met deze open source-alternatieven is dat ze eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn, aangezien u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het configureren van de verschillende gegevensbronnen die in uw toepassingen worden gebruikt.

Als u bijvoorbeeld MS SQL Server of een andere externe gegevensopslag wilt gebruiken om te integreren met Microsoft-applicaties, hoeft u alleen maar de juiste server te selecteren, deze aan te sluiten op de PowerApps-connector die op uw computer is geïnstalleerd en uw apps op maat te bouwen. met PowerApps-tools. Het hele proces van het gebruik van PowerApps is vrij eenvoudig omdat alle benodigde bronnen worden geleverd door Microsoft. U hoeft niet te veel tijd te besteden aan het leren configureren van gegevensbronrelaties of het bouwen van de connectoren om uw toepassing te laten functioneren. Log gewoon in op de portal, installeer de PowerApps-server op uw computer en uw applicaties zijn al geconfigureerd en klaar om te werken. Als u denkt dat u uw apps meer wilt aanpassen, hoeft u alleen maar de functies te selecteren die u wilt toevoegen, ze met elkaar te verbinden en kunt u uw applicatie helemaal opnieuw bouwen.

Hoewel u met PowerApps uw applicaties probleemloos kunt aanpassen, zijn er nog enkele beperkingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om Microsoft-gegevensopslag. Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met de meeste grote leveranciers van gegevensbronnen om hun gebruikers volledige toegang tot Microsoft Exchange te bieden. Microsoft Exchange, maar aangezien het niet op alle platforms wordt ondersteund, raadt Microsoft u aan externe leveranciers te gebruiken voor de datatoegang van uw bedrijf en voor uw aangepaste app-toegang.

De voordelen van het gebruik van Microsoft zijn echter niet de enige reden waarom ontwikkelaars van aangepaste applicaties zouden moeten kiezen voor PowerApps om hun Microsoft-oplossingen te integreren met de Windows-platforms.

Ten eerste bieden de tools die door PowerApps zijn gemaakt, u de flexibiliteit en kracht om unieke, zeer functionele apps op maat te maken zonder dat u ingewikkelde programmeertalen en tools hoeft te leren. Met behulp van PowerApps-sjablonen kunt u een oneindige verscheidenheid aan apps maken die eenvoudig op de verschillende platforms kunnen worden geïmplementeerd.

Een ander groot voordeel van het gebruik van PowerApps voor het aanpassen van de applicatieomgeving van uw applicaties is dat u veel tijd kunt besparen door de repetitieve taken van het maken en implementeren van applicaties op meerdere platforms te vermijden, zoals u zou moeten doen met andere tool suites. De Microsoft-tools zijn extreem flexibel en kunnen worden aangepast om aan bijna elke behoefte te voldoen. En het beste is dat de ontwikkelaars die de PowerApps-sjablonen hebben gemaakt, aan een standaardsjabloon kunnen werken om hun code herbruikbaar te maken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het maken van verschillende versies van uw app op maat en deze opnieuw te gebruiken in al uw apps.

CategoriesIT