Wat is assertiviteit? Kun je agressief zijn?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Kun je agressief zijn?

In de zakelijke context is assertiviteit het tactvol en respectvol vertegenwoordigen van uzelf en uw ideeën – uw opvattingen en meningen – aan anderen. Om assertiviteit te oefenen, moet je eerst vaststellen waar je assertief gedrag of woorden hebt vertoond zonder dat je dat bedoelt. Dit kan zijn in de vorm van een informeel gesprek of een werkomgeving waar u niet wist dat u zich assertief gedroeg. Om de volgende stap voorwaarts te zetten, onderzoekt u hoe u veranderingen kunt aanbrengen zodat u effectief assertiviteit kunt oefenen. Hier zijn een paar goede ideeën:

In de zakelijke context is assertief gedrag een manier om zelfverzekerder en assertiever te worden in je relaties met anderen meer info. Assertief leren worden is ook belangrijk omdat passief zijn geen goede manier is om te krijgen wat je wilt. Als je bijvoorbeeld een vraag stelt over een project waar je aan werkt, en je bent passief en geeft het "beste antwoord" of excuus, dan kan het zijn dat je het project niet af krijgt. Als je leert om zelfverzekerder te worden, kun je gemakkelijker bepalen welke reactie het beste is op basis van je begrip van de situatie.

Er zijn veel situaties waarin je merkt dat je handelt of praat op een manier waardoor je eruitziet of zelfs lijkt, als een assertief persoon. Wanneer je assertieve communicatieve vaardigheden oefent, betekent dit echter niet dat alles wat je doet automatisch assertief is; er zijn momenten waarop je ook passief kunt zijn. Veel mensen geven bijvoorbeeld het 'beste antwoord' of excuus als ze moe, gefrustreerd of gewoon in de war zijn, en in sommige gevallen kan dit zelfs een goede zaak zijn. Door wat tijd te nemen om na te denken over hoe je iets als "Je moet meer je best doen", tegen jezelf hebt gezegd, kun je er beter in worden. Als je eenmaal begrijpt dat je soms niet agressief hoeft te zijn om een punt te maken, zul je merken dat communiceren met anderen een stuk eenvoudiger kan zijn.

Klik op deze link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/