Wat is biologisch afbreekbaar?

OrganicWare

Biologisch afbreekbare producten zijn producten die niet worden afgebroken wanneer ze op een stortplaats worden afgebroken. Dit omvat voedsel, huishoudelijke artikelen, afval, planten, bomen, stenen, plastic en meer.

Biologisch afbreekbare producten zijn producten die in de loop van de tijd niet worden afgebroken. Meestal worden deze producten afgebroken door de werking van levende wezens, meestal bacteriƫn, die ze ontbinden in water, brandstof, kooldioxide, biomassa en bodem. In feite zijn de meeste van deze producten volledig natuurlijk van samenstelling, wat hun vermogen tot bederf verklaart.

Biodigesters zijn een relatief nieuwe vorm van biologische afbreekbaarheid die mogelijk is gemaakt door technologie.

Deze biologisch afbreekbare toevoegingen zijn gemaakt van suikerriet of andere suikerbronnen die een hoge concentratie cellulose bevatten. Een speciaal soort enzymen wordt gebruikt om de cellulose af te breken tot een natuurlijke suikerverbinding die vervolgens wordt toegevoegd aan producten als frisdrank en sap, en zelfs kan worden gebruikt om biodiesel te maken.

Biodiesel is een geweldig alternatief voor gewone benzine, maar omdat het zo schoon verbrandt, wordt het soms als “groener” beschouwd dan aardolieproducten. Als van biodiesel een bruikbare energiebron kan worden gemaakt, dan is dat een schoner alternatief voor fossiele brandstoffen.

Een andere vorm van biologisch afbreekbaar afval is organisch afval, zoals tuinafval en gemaaid gras.

Organisch afval is afval dat is behandeld of anderszins is aangepast zodat het geschikt is om te worden gestort.

Sommige soorten composteerbaar afval zijn onder meer etensresten en voer voor huisdieren, die beide zeer nuttig zijn bij het composteringsproces. Er zijn zelfs biologisch afbreekbare meststoffen die planten kunnen helpen om beter en langer te groeien. Hoewel compostering niet wordt afgebroken, kan de compost wat voedingsstoffen weer aan de grond toevoegen terwijl deze uiteenvalt, en zal het ook dienen als meststof voor planten in uw tuin.

Biodigestie Biologisch afbreekbare stoffen zijn vooral gunstig omdat ze planten helpen sneller te groeien, het potentieel hebben om erosie te stoppen en ze het potentieel hebben om het natuurlijke evenwicht in het milieu te herstellen. Het is ook een geweldige manier om uw gezin gezond te houden door gezonde planten aan uw dieet toe te voegen en ze te voeren in plaats van synthetische pesticiden, herbiciden, conserveermiddelen en meer schadelijke chemicaliƫn. die op de lange termijn mogelijk schadelijk kunnen zijn voor uw gezin. Biodigesters zijn bijzonder nuttig om de pH-waarden in de bodem stabiel te houden, waardoor de bodem voedingsstoffen vasthoudt en erosie en bodemverdichting wordt voorkomen.

Biodigesters zijn een goede aanvulling op elke tuin en kunnen zorgen voor gezonde planten, maar er zijn nog steeds veel biologisch afbreekbare stoffen die niet mogen worden gebruikt voor tuinonderhoud. Voedselresten, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, plastic en papier zijn allemaal items die niet vanzelf uiteenvallen. Dit soort producten is nog goed te gebruiken, maar moet aan het einde van hun levensduur uit de tuin worden gehaald. Ze mogen ook niet direct op het gazon, oprit, in patio’s of voetpaden, of waar dan ook in een tuin in de buurt van een huis of huis worden geplaatst.

Organicware