Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Een notitieboek kopen bij My Lovely Notebook | Bijzonder en mooi is niets meer dan een gewoon notitieboekje, meestal zo gebruikt dat je er je eigen planner, dagboek, volgsysteem of zelfs to-do-lijst in kunt maken. In de meeste gevallen bevat een bullet journal twee, drie of mogelijk alle vier de hierboven genoemde elementen. Het belangrijkste verschil met de traditionele tijdschriften is dat ze vaak een post-it-notitiesysteem hebben, zodat je dingen gemakkelijk kunt markeren terwijl je ze schrijft. Je schrijft het opsommingsteken of de taak/het project op de post-it en tekent het vervolgens op het papier.

Een van de geweldige dingen van het bullet journaling-systeem is dat het heel goed werkt voor het bijhouden van afspraken, voortgangsrapporten en al het andere dat u mogelijk moet onthouden. Als je het bullet-journaalsysteem gebruikt om je activiteiten en voortgang bij te houden, dan is het heel belangrijk om bij te houden wat je hebt gedaan. Dat is tenslotte het hele doel achter dit soort schrijven – om alles in zo min mogelijk tijd te doen. Het is ook perfect als je het gebruikt om je toekomst te plannen, omdat je nu letterlijk kunt opschrijven wanneer je een bepaalde activiteit de volgende keer gaat doen.

Dus als je je afvroeg wat een bullet-journaal is, dan moet je weten dat het eigenlijk gewoon alles opschrijft wat je in je dagelijks leven doet. Dus als je vandaag wilt beginnen, dan is het eerste dat je moet doen een blanco dagboekpagina nemen en beginnen met het opschrijven van alles wat in je opkomt. En als u niet weet waar u moet beginnen, kunt u altijd een van deze handige boeken kopen die u enkele tips geven om aan de slag te gaan.

Meer info over dit artikel: Mylovelynotebook.nl