Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Dit is een uitstekende vraag, vooral als je de gewoonte begint te krijgen om je eigen dagelijkse dagboek te schrijven. Het bullet-journaal, ook wel de Bujo genoemd, is een uiterst innovatief type dagboek dat de nadruk legt op organisatie, het stellen van doelen en monitoring. Het is niet zomaar een traditionele planner, maar heeft veel extra functies, waaronder takenlijsten, dagboektracks, logboeken, notities, bewuste activiteiten, pagina's met visuele expressie en nog veel meer.

Deze ideeën zijn ontwikkeld door Robert J. Sedlak en John C. Maxwell, medeoprichters van het Bullet Journal System en nu een wereldwijde leider in de gewoontevormingsgemeenschap. Het concept is uiterst effectief gebleken en wordt niet alleen gebruikt door mensen die beginnen met het opzetten van gezonde dagelijkse routines, maar ook door mensen die al tientallen jaren gezonde gewoonten aanhouden. De sleutel tot het succes ligt in de manier waarop het mensen helpt zich te concentreren op het grotere geheel van hun leven, in plaats van zich zorgen te maken over de dagelijkse routines. Er wordt één bullet journal gebruikt om de projecten en zorgen van elke maand te beheren; een andere wordt gebruikt om maandelijkse successen en prestaties te verzamelen. Mensen die meer georganiseerd zijn, genieten meestal van de voordelen van dit type organisatie, terwijl degenen die minder georganiseerd zijn het nuttig vinden. Dit dagboek is zelfs handig voor studenten omdat het hen helpt bij het bijhouden van hun voortgang in de richting van hun doelen.

Een andere geweldige manier om een bullet-journaal te gebruiken, is door een plakboek te maken van de ervaringen, gedachten of prestaties van je leven. Als u regelmatig wekelijkse of maandelijkse kalenders van uw activiteiten maakt, kunt u gemakkelijk een dagboek opnemen in uw routine. Schrijven op een papieren dagboek is niet alleen handig om dingen te onthouden, maar het is ook een geweldige manier om te beginnen met schrijven. Veel mensen kiezen ervoor om hun eigen persoonlijke dagboek te schrijven wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in het schrijven of wanneer ze een idee hebben om met anderen te delen. Een bullet journal kan je schrijfgewoonte een boost geven of verbeteren.

Klik hier voor meer informatie: Mylovelynotebook.nl